top of page

Per gustos... xocolates!

Si ara mateix esteu llegint aquesta entrada, probablement és perquè la xocolata és una de les vostres principals debilitats i voleu saber-ho tot sobre aquesta.

Bé, en aquesta entrada l'Antiga us recomanarà quina xocolata és la més ideal pel vostre paladar (si és que no n'heu tingut suficient amb els resultats del nostre test: http://bit.ly/TestAntiga).


XOCOLATA AMARGANT

Si sou dels que us agraden els sabors forts i amargants, segur que moltes vegades erròniament us han recomanat la xocolata negra, però encara hi ha un tipus de xocolata amb més contingut de cacau. Aquesta és la xocolata amargant i conté un mínim un 60% de cacau, però pels més fanàtics del gust amargant al mercat es troben rajoles de xocolata de fins i tot 85% de cacau. La bona notícia per a vosaltres és que aquest tipus de xocolata és el menys calòric de tots. Probablement si aquesta és una de les vostres xocolates preferides, és perquè sou persones adultes, ja que aquest potent gust en general no agrada gens als més joves. Una de les millors formes per a consumir la xocolata amargant és desfent-la, com tradicionalment fem a la nostra xocolateria.


XOCOLATA NEGRA SUPERIOR

Si us agrada notar el fort gust del cacau però amb un punt de dolçor la vostra xocolata és la xocolata negra superior. Aquesta conté un mínim de 40% de cacau acompanyat d'un 26% de mantega de cacau, que és el que li dóna aquest punt de dolçor. Aquest gust és al que es fa referència quan es parla de "gust a xocolata" en general, ja que és el més comú en el mercat xocolater. Aquest gust també va força associat amb el món adult, a causa de ser el sego tipus de xocolata amb més contingut de cacau.


XOCOLATA AMB LLET SUPERIOR

Arribant ja als gustos més joves, trobem la xocolata amb llet superior. Aquesta es caracteritza per contenir un mínim de 30% de cacau i un 18% de llet. El seu sabor ens recorda a les cremes de cacau que normalment s'unten al pa a l'hora d'esmorzar i berenar, és per això que s'associa amb els més joves. Tot i això també és un tipus de xocolata que es ven en forma de rajola, i cada vegada agrada a més públics.


XOCOLATA AMB LLET

Encara més dolça que la xocolata amb llet superior es troba la xocolata amb llet. Aquesta conté un mínim de 25 % cacau, un 14% matèria grassa seca provinent de la llet i un 55 % sacarosa. La seva dolçor ens recorda als batuts de xocolata, és per això que també es relaciona amb el públic jove. Però a l’Antiga ja ens ha quedat més que demostrat que no només els més petits són els qui els consumeixen!


XOCOLATA BLANCA

Si el que més t’agrada de la xocolata no és el seu sabor a cacau, sinó la seva dolçor la vostra xocolata és la xocolata blanca. Sense cacau, amb un 20% de mantega de cacau, un 14 % de llet i un 55% sucre i vainilla és coronada com el tipus de xocolata més calòrica però també la més desitjada entre els infants. És el tipus de xocolata amb més diversitat d’ingredients, però en el món de la xocolata actual cada vegada es descobreixen sabors nous, és per això que si sou dels que us agrada experimentar no dubteu en tastar nous gustos innovadors com: xocolata amb taronja, xocolata amb fruits vermells, etc.


ALTRES OPCIONS

Si no us heu sentit identificats entre cap d'aquests tipus de xocolates, probablement és perquè us agrada gaudir de la versatilitat de la xocolata i no un tipus de xocolata en concret. Si és així, el vostre tipus de xocolata és la xocolata en pols o la xocolata en cobertura! Aquestes són una barreja entre cacau en pols, farina i sucre. La primera serveix per a les begudes amb gust de xocolata, mentre que la segona serveix per a tot tipus de postres: mousse, pastissos, bombons, etc.

I fins aquí finalitza la nostra recomanació per gustos. Heu de saber que aquesta classificació de xocolates pot variar segons els criteris que utilitzi cada xocolater, però en aquesta entrada hem utilitzat els generals.


Esperem que us hagi servit per conèixer-vos i conèixer més la nostra tradició, la xocolata!








Entrades destacades
Entrades recents
Entrades recents
Buscar per etiquetes
Buscar per etiquetes
Buscar per etiquetes
No hay tags aún.
Seccions
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page