top of page

Endinsa't a la ciutat de Girona

Benvinguts de nou!


A l'Antiga estem enamorats de la nostra ciutat. Està plena de racons per descobrir i monuments per visitar. En aquest post que us presentem avui volem senyalar alguns dels punts turístics principals de la ciutat, pero no dubteu en endinsar-vos per tots els carrerons i jardins, visitar museus, i explorar tot el que ofereix la ciutat de Girona.



- Catedral

Situada al nucli central de la ciutat antiga i aixecada entre els segles XI i XVIII, es configura a partir d'un conjunt de murs i espais d'estils diferents, des del romànic (claustre i torre de Carlemany) fins al barroc de la façana i l'escalinata. La seva major particularitat és la gran nau gòtica (s. XV-XVI) que amb casi 23 m d'amplària és l'espai gòtic voltat més ample del món.



- Sant Feliu o Sant Fèlix

Era el temple principal de Girona abans de la construcció de la catedral. És un dels edificis gòtics més representatius, sobretot l'esvelt campanar (s. XIV-XVI). D'aspecte encastellat, la capçalera romànica es va completar amb les naus gòtiques i la façana barroca (s. XIII-XVIII). L'edifici, amb un campanar que constitueix una fita essencial en la imatge monumental de la ciutat, ha estat declarat declarat bé cultural d'interès nacional.


- Riu Onyar

Una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat de Girona són les façanes de les cases de l'Onyar, el riu que travessa la ciutat, pintades de colors vius. Una d'aquestes cases és la Casa Masó. El riu que travessa la ciutat té diferents ponts dels quals en destaquen el d'en Gómez, esvelt i lleuger, conegut com a el Pont de la princesa; el de Palanques Vermelles (1827), del famós Eiffel conegut com el Pont de les peixateries velles i el Pont de Pedra (1856).



- Escales de Sant Martí

És una escalinata de pedra que neix la Plaça de l'Oli fins a l'església de l'antic convent de Sant Martí (s. XVII), amb la façana i les escales barroques que la precedeixen, i la casa palau Agullana (s. XVIXVII), que té en l'arc cobert i esbiaixat una de les imatges singulars de la ciutat. La ciutat de Girona ha sigut escenari de produccions famoses, com la famosa sèrie Joc de Trons i la pel·lícula El Perfum on es van gravar escenes en aquest punt de la ciutat, entre altres.



- La Rambla de la Llibertat

És una rambla de la ciutat de Girona urbanitzat el segle XIII per a la celebració del mercat. El seu nom prové de l'Arbre de la Llibertat que s'hi va plantar l'any 1869 durant el Sexenni Democràtic. Comença a prop del pont de Pedra de Girona i segueix en paral·lel el curs del riu Onyar. Té com a element característic les voltes, porxos baixos d'arcades desiguals, i que ha estat el principal centre comercial i d'esbarjo de Girona on es concentren edificis d'interès.




-Muralles

Un conjunt d'elements defensius (muralles, castells, torres, portals i baluards) que envolten el nucli històric de la ciutat i que conformen la muralla carolíngia més extensos d'Europa. Un passeig pel camí de ronda que envolta la ciutat, amb torres accessibles oferint unes vistes panoràmiques úniques.




- Plaça del Vi

La plaça on es troba la Xocolateria l'Antiga és un espai molt concorregut de Girona, on es troba l'Ajuntament de la ciutat. L'espai està delimitat per porxades, per l'anomenat Palau del General, edifici goticorenaixentista que va ser la seu de l'administració de la Generalitat a les terres de Girona els segles XVI i XVII i per l'Ajuntament i el Teatre Municipal, coliseu vuitcentista d'entre els més interessants de Catalunya.





Girona té molt més punts a visitar, com el Call Jueu, els Banys Àrabs, el Monestir de Sant Pere de Galligants.... A més d'algunes curiositats que només els més coneixedors de la ciutat han vist alguna vegada. Sabíeu que Girona té la plaça més petita d'Europa? Heu vist mai un mapa de París a les voltes de la Rambla? Endinseu-vos en aquesta petita i fantàstica ciutat que us deixarà bocabadats.

 

Comments


Entrades destacades
Entrades recents
Entrades recents
Buscar per etiquetes
Buscar per etiquetes
Buscar per etiquetes
Seccions
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page